Menu
Frederiks Plads

Nyt byrum med plads til alle


Som ny bydel i det centrale Aarhus havde Frederiks Plads et behov for - så tidligt som muligt - at kunne kommunikere skarpt til områdets naboer og andre interesserede

Frederiks Plads er Aarhus’ nye grønne bydel, som rummer både boliger og erhverv. Vores opgave var at skabe en samlet identitet for pladsen samt at udvikle identiteter til de enkelte bygninger.

Til at udvikle den grafiske brand identitet hentede vi inspiration fra:
  • Det akitektoniske formsprog
  • Frederiks Plads’ helhedsplan
  • Det liv, der kommer til at være i bydelen

Tilsammen skaber elementerne et unikt formsprog, der er moderne og samtidig klassisk.

Ikonet i logoet kan både ses som et stilistisk spirende blad eller et træ med F for Frederiks Plads som bladenes årer. Logoet er et ikonisk monogram, som både lever op til projektes royale navn og signalerer en grøn, levende bydel.
Hvis du er blevet nysgerrig på Frederiks Plads,
kan du se mere på hjemmesiden

Frederiksplads.dk

Området

Et nyt byrum med plads til alle

Projektets centrale placering og pladsens gennemtænkte arkitektur skaber en perfekt sammenhæng mellem Frederiksbjerg, Midtbyen og Sydhavnen.

Frederiks Plads bliver indrettet som en bydel i byen, hvor bygningerne placeres rundt om et indre torv med træer og græsarealer. Hensigten er at skabe et lyst og levende byrum for beboere, gæster og dem, der arbejder på Frederiks Plads. Det skal ikke bare være en plads, hvor folk passerer gennem. Det skal være en plads, hvor folk ønsker at stoppe op og opholde sig.