czoo

Økologisk Landsforening: Magasinudvikling og sparring


Se mere

Økologisk Landsforenings magasin, Økologisk, udarbejdes i et tæt samarbejde mellem foreningens egen redaktør og grafiske designer. Creative ZOO er blevet en del af samarbejdet, herunder et redesign, optimering af processer og efterfølgende sparring og ”nye øjne” på de enkelte udgivelser

Økologisk Landsforening har siden 1981 været en drivkraft i den økologiske udvikling i Danmark og samler både de, der arbejder med økologi, og de, der brænder for økologi som forbrugere.

Foreningen udgiver forskellige magasiner, heriblandt Økologisk, der er en grundsten i kommunikationen til de mange forbrugermedlemmer og abonnenter. Magasinet giver læserne baggrundsviden om økologi, fortæller om foreningens arbejde og inspirerer til en mere bæredygtig hverdag – ved eksempelvis at gå tæt på frontløbere og dele madsopskrifter, viden, guides og meget mere.

Kunde
Økologisk Landsforening
Marie Bysted er strategisk rådgiver og senior partner hos Creative ZOO. Marie Bysted

Strategic Advisor, Senior Partner
Communication & Strategy

+45 52 100 505
mb@czoo.dk

Creative ZOO har bidraget med redesign - hvor rammerne blev udviklet og foreningen selv implementerede Creative ZOO har bidraget med redesign - hvor rammerne blev udviklet og foreningen selv implementerede

Opgave

Nyt blod til magasinet

Redaktionen på Økologisk består af en redaktør og en grafisk designer, der – i samarbejde med andre kolleger og freelancejournalister – skaber de enkelte magasiner. De ville gerne have ny inspiration og nyt blod ind i både samarbejdet og magasinet, så det kunne blive løftet til et nyt niveau.

Creative ZOO sparrer med Økologisk Landsforening om eksempelvis temaerne i hvert enkelt nummer Creative ZOO sparrer med Økologisk Landsforening om eksempelvis temaerne i hvert enkelt nummer

Løsning

Et tæt samarbejde

I samarbejde med redaktionen nytænkte vi både det visuelle og de redaktionelle processer, så der blev skabt nye arbejdsgange og sat nye tanker i gang.

Vi udviklede et nyt principdesign, som vi eksekverede på nogle sider, hvorefter foreningens grafiske designer foldede det ud i resten af magasinet. Og vi arbejdede med processerne, så det visuelle og det journalistiske smelter mere sammen fra begyndelsen og undervejs i processen fra idé til magasin.

Efterfølgende sparrer og idéudvikler vi sammen med redaktionen i forbindelse med hver eneste udgivelse, så der kommer nye øjne og nye tanker ind i processen omkring hvert eneste blad. Det er redaktionen, der udvikler magasinet, men vi er med på sidelinjen, så der hele tiden er nogle at spille bold med.

Resultat

Et bedre magasin og en bedre proces

Magasinet har fået et nyt udtryk, både designmæssigt og journalistisk. Økologisk er et magasin, der bringer meget både information og inspiration ud til medlemmerne, og nu er der kommet endnu bedre sammenhæng mellem det visuelle og det skrevne – og endnu mere mod og prøven af ind i siderne.

Samtidig er et godt samarbejde mellem en journalist og en grafisk designer blevet endnu bedre, fordi vi har kunnet hjælpe med nogle af de processer, der kan være svære at implementere i en travl hverdag.

Du kan følge årstidernes gang i magasindesignet Du kan følge årstidernes gang i magasindesignet

Holdet bag

Martin Klein er senior designer hos Creative ZOO
Martin Klein

Senior Designer
+45 60 77 09 61
mk@czoo.dk

Marie Bysted er strategisk rådgiver og senior partner hos Creative ZOO.
Marie Bysted

Strategic Advisor, Senior Partner
Communication & Strategy

+45 52 100 505
mb@czoo.dk

Signe Schmidt er senior projektleder hos Creative ZOO.
Signe Schmidt

Senior Project Manager
+45 61 77 02 32
ss@czoo.dk

Marie Bysted er strategisk rådgiver og senior partner hos Creative ZOO.
Marie Bysted

Strategic Advisor, Senior Partner
Communication & Strategy

+45 52 100 505
mb@czoo.dk

Kontakt Marie, hvis du vil høre mere om opgaven.