czoo

Viborg Museum
Magasin


Viborg Museum havde brug for et prospekt, der fangede fondenes opmærksomhed. Creative ZOO designede et magasin med et stærkt visuelt udtryk. Viborg Museum havde brug for et prospekt, der fangede fondenes opmærksomhed. Creative ZOO designede et magasin med et stærkt visuelt udtryk.
Se mere

Branding af det nye Viborg Museum starter allerede, før bymuseet står færdigt. Det sikrer museet de nødvendige midler til at finansiere drømmen om at formidle en overset del af Danmarkshistorien.

Viborg Museum har en historie, der trænger sig på. En historie, der har betydning for det Danmark, vi kender i dag. En historie, der er nødt til at komme frem i lyset.


Det er grunden til, at Viborg Museum traf en modig beslutning, og i 2017 flyttede de ud af lokalerne på Hjultorvet. Fra 2017 til ca. år 2021 skal museet indsamle 24 millioner kroner til opførelsen af det nye museum, der skal åbne i Viborgs tidligere landsretsbygning.


Et opsigtsvækkende prospekt

Viborg Museum og Creative ZOO har sammen realiseret drømmen om at lave et anderledes og opsigtsvækkende prospekt til Nyt Viborg Museum. Prospektets fornemmeste opgave er at skille sig ud ved at pirre til nysgerrigheden. Derfor valgte vi at udgive prospektet som et magasin, hvor vi kan arbejde med at formidle historien om Nyt Viborg Museum gennem både ord, billeder og design.

”Magasinet for Nyt Viborg Museum har været spændende at udvikle og designe, fordi museet har en vision og historie på hjertet. Viborg har spillet en central rolle ift. emner som kongemagt, kirkemagt, retsvæsen og demokrati i Danmark. Men den vigtige historie, kender vi danskere ikke til – endnu,”

siger Marie Bysted-Sandberg, Managing Partner ved Creative ZOO.


Magasinet behandler visionen fra flere vinkler og niveauer. Prospektet kommer selvfølgelig også omkring, hvordan museet bliver, hvad man kan opleve og hvilke udstillinger, der skal være. Det giver fondene en fornemmelse af det museum, der er i gang med at blive skabt. Kommunikationen foregår i øjenhøjde og med et stærkt visuelt udtryk. Det er bl.a. med til at sikre, at lokal befolkning også bakker op om museet.


Godt på vej

Resultatet er et prospekt, der skiller sig ud i mængden og får fondene til at stoppe op og åbne magasinet. Prospektet har indtil videre været med til at sikre Viborg Museum 7 mio. (midten af 2018) og åbne en dialog med flere fonde.


Nyt Viborg Museums visuelle identitet er udviklet af Kong Gulerod Reklamebureau. 

Kunde
Viborg Museum
Marie Bysted-Sandberg er Communication strategist & Partner hos Creative ZOO. Marie Bysted-Sandberg

Communication & Strategy
Managing Partner

+45 52 100 505
mbs@czoo.dk

Creative ZOO har designet et anderledes og opsigtsvækkende prospekt til Viborg Museum. Creative ZOO har designet et anderledes og opsigtsvækkende prospekt til Viborg Museum.


"Viborg Museum har oplevet Creative ZOO som en særdeles kompetent og professionel samarbejdspartner. Creative ZOO har tilført vores ansøgningsmaterialer til fonde en visuel form, som har været afgørende for vores muligheder for at komme i dialog med fondene.”

Brian Wiborg, museumschef ved Viborg Museum


Prospektet om det nye Viborg Museum er bygget op omkring en stærk fortælling om museets nye vision og drømme. Prospektet om det nye Viborg Museum er bygget op omkring en stærk fortælling om museets nye vision og drømme.
Med en æstetik forside pirrer Viborg Museums prospekt til modtagerens nysgerrighed. Med en æstetik forside pirrer Viborg Museums prospekt til modtagerens nysgerrighed.
Prospektet, der skal få fonde til at investere i det nye Viborg Museum, har et stærkt visuelt udtryk samt fortælling. Prospektet, der skal få fonde til at investere i det nye Viborg Museum, har et stærkt visuelt udtryk samt fortælling.

Holdet bag

Lorena Cruzado er senior art director hos Creative ZOO.
Lorena Cruzado

Senior Designer
+45 22 61 20 81
lorena@czoo.dk

Marie Bysted-Sandberg er Communication strategist & Partner hos Creative ZOO.
Marie Bysted-Sandberg

Communication & Strategy
Managing Partner

+45 52 100 505
mbs@czoo.dk

Pia Haugaard er Senior Projektleder hos Creative ZOO.
Pia Haugaard

Chief Project Manager
+45 28 304 304
ph@czoo.dk

Lignende projekter

Creative ZOO har designet et magasin til Ceres Byens nye beboere - fra idé til produktion og færdigtrykt magasin.

A. Enggaard - Ceres Byen

Læserundersøgelse for Danske Fysioterapeuters medlemsmagasin

Danske Fysioterapeuter

Fagbladet Gymnasieskolen appellerer til læserens nysgerrighed ved at gentænke den grafiske retorik og de visuelle virkemidler.

Fagbladet Gymnasieskolen

Creative ZOO indledte et samarbejde med Arkitektskolen om udviklingen af et redaktionelt koncept, et magasin, til at formidle deres arbejde med kvalitet.

Arkitektskolen Aarhus

Marie Bysted-Sandberg er Communication strategist & Partner hos Creative ZOO.
Marie Bysted-Sandberg

Communication & Strategy
Managing Partner

+45 52 100 505
mbs@czoo.dk

Kontakt os, hvis du vil formidle din fortælling på en anderledes og opsigtsvækkende måde. Så tager vi en uformel snak om, hvad vi kan gøre for dig.