czoo

Et univers af videoformater


Vi sætter fokus på, hvorfor og hvordan du skal bruge video i kommunikation, salg og marketing. Vi sætter fokus på, hvorfor og hvordan du skal bruge video i kommunikation, salg og marketing.
Se næste artikelSe mere

”Det handler ikke om, hvorvidt du skal lave video – det handler om, hvordan du skal lave video.”

Blog, Helena Krogh Jensen

Sådan åbnede Levi Dørken, filmproducer hos Creative ZOO, seminaret SPOT på videouniverser. Her dykkede vi ned i, hvorfor videoer i dag er uundværligt, hvilke muligheder de giver dig, og ikke mindst hvordan du griber mulighederne. I de seneste år er kurven for brug af video i marketing, salg og kommunikation steget med japansk magnettogsfart. Hele verden og vores medier er blevet visuelle. Bare fra 2015 til 2016 er videoindhold på nettet tredoblet, og video står nu for 74% af alt internet trafik.


En verden i bevægelse

Sagt på en anden måde - videoformatet har indtaget verden. Vi møder både video på sociale medier, hjemmesider og ved køb. En tur over dit Facebookfeed er lig med en stor visuel bevægelse, når diverse videoer starter på autoplay - hver især med deres specifikke formål. Video er kommet for at blive. Netop derfor handler det ikke om, hvorvidt du skal lave video, det handler om, hvordan du skal lave video.

Facts om video:

Mennesker husker 80 %, af det de ser, men kun 20 %, af det de læser.


Video - det alsidige medie

Video kan godt virke ressourcekrævende, men sådan behøver det ikke at være. En af videomediets mange fordele er netop dets alsidighed. For video har ikke en fast form, pris eller opskrift. Længde, størrelse på produktion, pris og formål kan vendes og drejes, så det passer præcis til det gældende behov. Nogen gange giver en kort video filmet med håndholdt kamera mest mening og er den bedste løsning, og andre gange opnås det bedste resultat med det helt store set-up, hvor seriøsitet og produktkvalitet virkelig skinner igennem.


Et univers af videoformater

Du kan vælge at se på din virksomheds videoer som et videounivers. Hver planet i universet repræsenterer et videoformat. Herunder får du ideer til hvilke planeter, der kan være i dit univers.


Planeten - Explainer video:

En explainer video er, som navnet indikerer, en forklarende video. Er dit produkt komplekst, har du en proces, som er svær at greje eller er dit koncept lidt kompliceret at forstå? Så kan svaret være en explainer video. Med en simpel animationsvideo der mixes med musik og forklarende speak, kan du gøre dit produkt, koncept eller din proces enkel, spændende, sjov og spiselig for din modtager.Planeten - Produktvideo: 

En produktvideo er en god måde at vise dit produkt og dets funktioner, samt hvordan det kan anvendes. Der findes et utal af produkter, hvilket betyder, at der også findes et væld af forskellige slags produktvideoer. Et eksempel på hvordan en produktvideo kan laves er denne stopmotion video. En simpel produktion som perfekt viser, hvorledes denne lille taskepung kan anvendes.
Planeten - Case video: 

En case-video er en journalistisk video, som i format minder om det, du ser hver dag i nyhederne. Den undersøger en case og har eksempelvis udtalelser fra kunder eller medarbejdere. Den er optaget i reportageform med 1 kamera og 1 location og er opbygget af interview, voice-over og dækbilleder. Denne form for video giver en høj grad af troværdighed.Læs mere om hvordan vi producerer fængende videoer her   

Andre har også læst...
Morten Søholm er forunder, senior partner og advisor hos Creative ZOO.
Morten Søholm

Strategic Advisor, Senior Partner
Concept & strategy

+45 60 66 30 60
ms@czoo.dk

Kontakt os, hvis du drømmer om at bruge video i din kommunikation, så tager vi en uformel snak om, hvad vi kan gøre.