czoo

OPGAVE: Tråde skal samles

For effektivt at producere så store mængder indhold er det nødvendigt med en struktureret og digitalt understøttet proces, der gør arbejdet lettere i alle led af produktionen - og opfylder alle de krav og behov, udgivelsen har.

Da Ugeskrift for Læger har en stor andel videnskabelige artikler, er udgivelsen eksempelvis omfattet formalia, referenceprincipper og lignende, der skal tænkes ind i layoutet, men også rekvireringen og udgivelsen af artiklerne online er omfattet af forskellige retningslinjer. Der er desuden nogle artikler, der udelukkende publiceres online, og derfor er der brug for en stærk CMS-løsning. Eller med andre ord: Magasinet kommer ikke online ved blot at uploade en pdf-version af det trykte blad.

Al forskning skal endvidere sendes Ugeskrift for Læger via systemet ScholarOne, der blandt andet anvendes til at styre peer-review-processen. Derfor skal Creative ZOO kunne hente materialet ned fra den eksterne database og ind i et centralt system, som kan samle, versionere og udgive indholdet, hvor det ønskes.

LØSNING: Mange kokke fordærver ikke maden

Det gælder ofte, at jo flere aktører, der bliver involveret i en redaktionel proces, desto mere mudret og ineffektiv bliver produktionen. Men sådan behøver det ikke være. Hvis processerne er gennemtænkte og -strukturerede kan WoodWing være med til at styrke samarbejdet – hvis alle er med på det, og det var de i dette tilfælde.

Det kræver en skarpt styret proces at ændre en hel produktionskultur. På den ene side er der adskillige medarbejdere hos kunden, der skal oplæres og vænnes til at benytte værktøjet. På den anden side skal der designes og opsættes skabeloner til alle typer af formater, der benyttes på de forskellige kanaler. Samtidigt opsætter vi – i dette tilfælde - integrationer mellem blandt andet WoodWing, Ugeskriftet.dk og ScholarOne, så artikler kan hentes ned i Lægeforeningens eget webarkiv og derfra benyttes efter behov og tilpasses deres eget online format.

RESULTAT: Plads til fagligheden og kreativiteten

Vi har i dag et løbende samarbejde med Lægeforeningen om produktionen og udgivelsen af Ugeskrift for Læger. Vi har gennem WoodWing sammen skabt et teknisk og operationelt set-up, der gør, at vi strømlinet kan producere mere end 3300 sider om året samt indhold til ugeskrift.dk. Vi har fastsat en arbejdsproces, der optimerer effektivitet, samarbejde, klarhed om ansvarsområder og kvalitetssikring.  


I WoodWing foregår alting sideløbende og man kan altid se, hvor langt, hvert stykke indhold er i processen, hvem der har ansvaret, og hvornår der skal laves korrektur og gennemsyn. Samtidigt kan alt indhold indsættes i forskellige skabeloner, så det passer til alle formater, om det så er debatindlæg, medicinske nyheder eller videnskabelige artikler til udgivelse på tryk og/eller online.  

Med andre ord: Vi har skabt, og drifter nu, en strømlinet produktionsproces, der samler indhold og opgaver ét sted, mindsker bøvl og giver alle involverede plads til at bruge energien på det, de er gode til.  

Holdet bag

Jesper Vorre er Creative Director og partner i Creative ZOO
Jesper Vorre

Creative Director
Partner
+45 52 100 504
jv@czoo.dk

Charlotte Kousgaard er designer hos Creative ZOO.
Charlotte Kousgaard

Editorial Team Leader 
& designer
+45 28 25 64 72
ck@czoo.dk

Thomas Brovst er Digital Transformation Specialist hos Creative ZOO.
Thomas Brovst

Digital Transformation Specialist
+45 52 10 10 08
tb@czoo.dk

Mikkel Johan Krogh er Designer hos Creative Zoo
Mikkel Johan Krogh

Designer
+45 25 33 25 23
mjk@czoo.dk

Lignende projekter

Jesper Vorre er Creative Director og partner i Creative ZOO
Jesper Vorre

Creative Director
Partner
+45 52 100 504
jv@czoo.dk

Kontakt os, hvis du også vil se din virksomhedskultur designet i en skrifttype, så tager vi en uformel snak om, hvad vi kan gøre for dig.