czoo

Video er ikke svaret på alt
– men nogle gange tæt på


Video, motion graphics og explainervideo - alle har stort potentiale inden for markedsføring og branding, men der er fem ting, du bør overveje, inden du går i gang. Video, motion graphics og explainervideo - alle har stort potentiale inden for markedsføring og branding, men der er fem ting, du bør overveje, inden du går i gang.
Se næste artikelSe mere

En video kan ikke stå alene. Den har brug for selskab af gode overvejelser. Derfor har vi gennemtænkt nogle af de vigtigste på dine vegne. Læs med for at finde ind til de væsentligste overvejelser, før du arbejder med video – særligt til at ramme unge.

Video er på mange måder et fantastisk medie – især til at ramme unge mennesker – men selvom det er et utroligt stærkt og effektivt redskab, minder vi dig om, hvorfor du ikke (altid) skal bruge video i din markedsføring …


… medmindre du har styr på følgende:


  1. Videoens ønskede formål og sammenhæng i den større kontekst: En video kan ikke stå alene. Hvis den skal understøtte jeres uddannelsesinstitution, skal formålet og den ønskede handling, videoen skal udløse, defineres. Du skal aldrig gøre noget, bare fordi alle andre gør det. Derudover skal videoen passe sammen med jeres øvrige kommunikative tiltag. 

  2. Hvilke krav, valget af kanaler stiller til videoen: Alle kanaler passer ikke til alle typer video – og nogle egner sig slet ikke. Hvad er de rette kanaler til dit medie, din målgruppe og dit formål? Der er fx kæmpe forskel på længde, stil osv. på en annoncevideo til Facebook og en brandingvideo til en hjemmeside.

  3. Videoens indhold: Selvom en video kan sige og indeholde meget, er det ikke ens betydning med, at den skal. Alt for ofte blive alt for mange budskaber spækket sammen i én video, og den mister sin retning og dermed også sit formål. Hvad er det vigtigste budskab i jeres video(er)?

  4. Sammenhængen mellem ambitionsniveau og økonomi: Hvis du drømmer om en skelsættende og mastodontisk brandingfilm, men har et mindre budget, er det måske bedre at satse på en anden vej end at ende med et produkt, du inderst inde ikke er tilfreds med. Det er ikke gratis at lave en god video, og du kan eksempelvis købe stor eksponering på sociale medier for pengene – så hvis potentialet kan forløses bedre på anden vis, er det værd at overveje.

  5. De unges krav og adfærd: Nutidens unge ønsker at lytte til og se på dem, der formår at være nærværende, autentiske og udfordrende – alt andet bliver hurtigt sorteret fra. Undgå højtidelighed, klichéer og for meget ’pænhed’.


Er du – på trods af ovennævnte – nysgerrig på at lære mere om video, kan du her se mere om vores tilgang til video og til motion graphics og explainerfilm, hvor du også kan finde en række eksempler på, hvad vi tidligere har lavet for vores kunder.

Andre har også læst...
Martin Rask Pedersen er Head of Content hos Creative ZOO
Martin Rask Pedersen
Head of Content 
+45 52 100 503
mrp@czoo.dk


Vil du høre mere om, hvordan du kan bruge video i din markedsføring? Kontakt Martin.