czoo

5 grunde til ikke at bruge video


Video, motion graphics og explainervideo - alle har stort potentiale inden for markedsføring og branding, men der er fem ting, du bør overveje, inden du går i gang. Video, motion graphics og explainervideo - alle har stort potentiale inden for markedsføring og branding, men der er fem ting, du bør overveje, inden du går i gang.
Se næste artikelSe mere

Video kan bruges til fantastisk meget, men det er ikke svaret på alt. Her får du en reminder om videoens potentiale, men også fem grunde til ikke at bruge video.

Blog, Creative ZOO

De positive ord om videoen står i kø. Videoer huskes bedre end tekst. Videoer rangerer højere på Google og sociale medier. Videoer deles mere på sociale medier end tekst og billeder. Videoer kan formidle følelser, som ingen andre medier. Videoer er blevet lettere at lave, fordi udstyret er blevet billigere og bedre (Du kan nærmest nøjes med en mobiltelefon).

Ja. Ja. Ja. Ja. Og ja. Men vi vil alligevel gerne tilføje et ”men” (selv om vi selv udvikler, producerer og elsker video). For video er ikke altid det rigtige valg i kommunikation og markedsføring.

Her er fem mulige grunde til, at video ikke er det rigtige valg for dig (endnu):

  1. Du har ikke afklaret og beskrevet formålet med videoen: En video kan ikke stå alene. Hvis den skal understøtte forretningen, så skal den forankres og give mening i din kommunikationsstrategi (Man skal aldrig gøre noget, bare fordi ”alle” andre gør det).

  2. Din målgruppe ser ikke video: Ja, video er blevet populært. Men nogle målgrupper ser ikke video – eller måske ser de det bare ikke på de kanaler, du rent faktisk kan bringe din video i spil på.

  3. Videoen understøtter ikke kunderejsen: Hvis du ikke kan svare på, hvilken handling, videoen skal udløse, og hvor den skal placeres på kunderejsen, er tiden måske ikke klar.

  4. Der er mismatch mellem ambitionsniveau og økonomi: Hvis du drømmer om en skelsættende og mastodontisk brandingfilm, men har et lille budget, er det måske bedre at gå en anden vej end at ende med et produkt, som du inderst inde ikke er tilfreds med.

  5. Der er mismatch mellem økonomi og forretningsmæssigt potentiale: Det er ikke gratis at lave en video. Og du kan eksempelvis købe ganske meget eksponering på sociale medier for de penge, som du ellers ville have bugt på at lave en video. Så hvis budskabet kan leveres næsten lige så godt gennem eksempelvis billede og/eller tekst, er det måske et bedre valg.

Er du – på trods af ovennævnte – nysgerrig på at lære mere om video, kan du læse om vores tilgang til video og til motion graphics og explainerfilm.

Andre har også læst...
Martin Rask Pedersen er Senior Copywriter, Creative Lead og partner hos Creative ZOO
Martin Rask Pedersen

Senior Copywriter,
Creative Lead, Partner
+45 52 100 503
mrp@czoo.dk


Vil du høre mere om, hvordan du kan bruge video i din markedsføring? Kontakt Martin.