czoo

Schouw & Co
– Årsrapport og ESG-regnskab, der viser vejen


Se mere

Creative ZOO hjalp Schouw & Co. i deres mission om at skabe en årsrapport, der kunne formidle deres stærke resultater på en klar og letforståelig måde. Creative ZOO trådte til og stod for både redesign og produktionen af årsrapporten og det tilhørende ESG-regnskab.

Schouw & Co. er et næsten 150 år gammelt, børsnoteret industrikonglomerat bestående af seks virksomheder med i alt 15.000 medarbejdere fordelt på knap 40 lande.

Som børsnoteret virksomhed er der høje  krav til Schouw & Co.’s årsrapport. Men for Schouw & Co. handler det at producere en årsrapport og et ESG-regnskab ikke blot om at leve op til en række lovkrav om regnskabsaflæggelse. Det handler også om vise respekt og styrke relationen til bagland, investorer og medarbejdere.

For Schouw & Co. var der fra starten et ønske om at publicere en ESG-rapport, der udviste transparens og fremlagde de initiativer, der var blevet arbejdet på i løbet af året, på en interessant og dragende måde både visuelt og kommunikativt. Desuden var der et stort ønske, at ESG-regnskabet og årsrapporten nærmede sig hinanden på en række områder, da de allerede fra næste år skal flyde sammen og blive til en integreret rapport.

Morten Søholm er forunder, senior partner og advisor hos Creative ZOO. Morten Søholm

Strategic Advisor, Senior Partner
Concept & strategy

+45 60 66 30 60
ms@czoo.dk

Årsrapporten

En god proces giver et godt produkt

Med en ansvarsfordeling, hvor Schouw & Co. stod for indhold, som Creative ZOO udviklede og implementerede i design og layout, skulle der først og fremmest skabes en solid proces både i planlægningen og samarbejdet.

Det godkendte design blev omsat til skabeloner og korrektur på tekst og layout blev planlagt og gennemført effektiv bl.a. ved hjælp af produktionsværktøjet InCopy. Desuden håndterede vi samarbejdet med andre leverandører i forbindelse med sprogversionering og iXBRL-taggingen - der bliver lovpligtig fra 2025 men allerede nu er en del af rapporteringen for Schouw & Co.

Selvom regnskabsaflæggelse altid er en travl periode, blev det i år en mindre stressfyldt produktion, med klare rollefordelinger for kunde og bureau, hvilket i sidste ende kan ses på det endelige produkt.

I forlængelse af arbejdet med rapporterne fulgte desuden også tilretninger af den generelle designlinje, nye ikoner og grafikelementer samt produktion af en video med CEO Jens Bjerg Sørensen.

ESG

Fra tal til fortællinger

Normalt er en ESG-rapport ikke lige til at læse for den uindviede. Men bagved tekniske begreber som GHG-protokol, B-Corp, CSRD og SDG gemmer sig gode historier, der fremhæver Schouw & Co.’s bidrag til deres kunders værdikæde. F.eks. har Schouw & Co. i flere år haft fokus på at reducere deres CO2 udledning og øge andelen af deres elforbrug, som stammer fra grønne kilder. Det er bare nogle af de resultater, som de gerne vil dele.

Et hovedfokus i ESG-rapporten var derfor at bevæge sig væk fra indviklede og indforståede formuleringer og i stedet fortælle historier til den almindelige læser, så man effektivt kunne formidle den værdi det skaber, når man tager et ansvar. På den måde kan man omsætte sine initiativer til forbedret omdømme og dermed ”hæve renterne af sine investering i ESG-initiativer”. Det skaber stærkere relationer med kunder, investorer og medarbejdere.

”I samarbejdet med Creative ZOO har vi altid følt os meget trygge i forhold til proces, kvalitet og leveringssikkerhed hele vejen fra de indledende møder til aflevering af de færdige filer.”

Kasper Okkels

Vice President, Business Development, Strategy & IR, Schouw & Co.

Årsrapport, der tænker mere end et år frem

Med blikket rettet mod fremtiden, har vi hjulpet Schouw & Co. med at blive klar til at imødekomme de kommende krav til ESG-rapporten, som kræver en højere prioritering end tidligere. Ved at skabe en tættere sammenhæng mellem rapporterne både i design og produktionsproces, er Schouw & Co. godt positioneret til at bring ESG-rapporten på niveau med de finansielle resultater og endda til at gennemføre en fuld integration i det kommende regnskabsår.

Tekniske formater og standarder som IXBRL-tagging bliver gradvist mere og mere indfaset som en del af fremtidens digitale rapporteringskrav. I samarbejdet mellem Schouw & Co. og Creative ZOO var det derfor også noget, der skulle understøttes og tænkes ind i produktionsprocessen.

Gennem vores tætte samarbejde har vi således både skabt en kvalitetsrapport, som styrker koncernens omdømme, men vi har også skabt et godt fundament og en proces for udvikling af næste års rapporter, der kommer til at lette produktionen og imødekomme compliancekravene. 

Holdet bag

Morten Søholm er forunder, senior partner og advisor hos Creative ZOO.
Morten Søholm

Strategic Advisor, Senior Partner
Concept & strategy

+45 60 66 30 60
ms@czoo.dk

Mikkel Johan Krogh er Designer hos Creative Zoo
Mikkel Johan Krogh

Designer
+45 25 33 25 23
mjk@czoo.dk

Martin Klein er senior designer hos Creative ZOO
Martin Klein

Senior Designer
+45 60 77 09 61
mk@czoo.dk

Signe Schmidt er senior projektleder hos Creative ZOO.
Signe Schmidt

Senior Project Manager
+45 61 77 02 32
ss@czoo.dk

Gry Bøndergaard
Gry Bøndergaard

Designer
+45 22 15 11 32
gb@czoo.dk

Thomas Brovst er Digital Transformation Specialist hos Creative ZOO.
Thomas Brovst

Digital Transformation Specialist
+45 52 10 10 08
tb@czoo.dk

Mathias Titelbech er Copywriter hos Creative ZOO
Mathias Titelbech

Copywriter
+45 60 73 72 35
mt@czoo.dk

Lignende projekter

Flere eksemplarer af det nydesignede- og producerede ugeskrift for lægeforeningen.

Ugeskrift for Læger – Optimeret redaktionel proces

Ny årsrapport til Energi Danmark - udviklet og designet af Creative ZOO.

Energi Danmark

Grafisk illustration, hvor specifikke visuelle ikoner relateret til campinguniverset falder ned og til sidst fylder hele skærmen.

Dansk Camping Union - Fordelene ved at automatisere en fordelsbog

Teknisk Landsforbund - Teknikeren Redesign

Morten Søholm er forunder, senior partner og advisor hos Creative ZOO.
Morten Søholm

Strategic Advisor, Senior Partner
Concept & strategy

+45 60 66 30 60
ms@czoo.dk

Kontakt Morten, hvis du vil høre mere om, hvordan du kan skabe års- og ESG-rapporter af høj kvalitet.