czoo

Strategisk virksomheds-
kommunikation


Creative ZOO har både erfaringer og succes med strategisk virksomhedskommunikation. Creative ZOO har både erfaringer og succes med strategisk virksomhedskommunikation.

Indsigt og strategi øger virksomhedens resultater. En vellykket kommunikations-strategi og -proces falder ikke blot ned fra himlen og rammer din virksomhed, som var det Amors pil. 

Ligesom med så meget andet her i livet kræver virksomhedskommunikation en god portion gåpåmod, grundig indsigt, skarp planlægning og vedholdende arbejde. Men hvis din virksomhed kan kommunikere, så det rammer målgruppen i både hjerte og hjerne, er en af de mest fundamentale byggesten for kundeloyalitet og blivende resultater lagt.

Strategi trækker tydelig rød tråd

Når Creative ZOO indleder et samarbejde med en virksomhed, eksisterer der i forvejen en masse viden om fx produkter, forretningsmodeller, konkurrenter, markedssituation og købsmotiver. Det er dog sjældent, at denne viden er systematiseret og omsat til en brandingstrategi. Af samme grund indleder vi altid et nyt samarbejde med at få en fælles forståelse af ”rigets tilstand” samt de konkrete mål for arbejdet.


Når det indledende arbejde bliver gjort rigtigt, kommer navn, grundfortælling, logo, farveunivers, billedstil, tone of voice og skrifttype-valg til at pege i samme retning som website, brochurer, videoer, skiltning og sociale medier. På den måde bliver branding en strategisk disciplin, der bidrager til, at alle kontaktflader mellem virksomheden og markedet understøtter det ønskede image og realiserer den vedtagne strategi. 

Loger fra nogle af Creative ZOOs kunder inden for virksomhedskommunikation


Samarbejde baseret på fælles forståelse

Når vi arbejder med virksomhedskommunikation, er det ikke blot et spørgsmål om, at vi skal være kreative og skarpe i forhold til at finde og styrke en lukrativ position for vores kunde i markedet. Det handler lige så meget om at være god til at samarbejde med den eller de personer hos kunden, som har ansvaret for at drive og forankre processen i deres virksomhed. 

"Desto tættere og mere tillidsfuldt samarbejde, desto bedre resultater kan vi skabe. Derfor er vores tre værdier: LYST, MOD og EMPATI altid vores ledestjerne i samarbejdet med vores kunder.”

Morten Søholm, founding partner, Creative ZOO. 

Hvad er virksomhedskommunikation?

Virksomhedskommunikation er et strategisk ledelsesbegreb, der fungerer både på et strategisk og operationelt niveau. En virksomheds evne til at kommunikere klart og tydeligt på alle parametre er en af de vigtigste forudsætninger for vækst og udvikling.


Virksomhedskommunikation inkluderer hele pakken af virksomhedens måde at kommunikere på. Det gælder altså uanset, om der er tale om intern kommunikation (fx intranet eller onboarding-proces), ekstern kommunikation (fx hjemmesider, videoer og årsrapporter) samt kommunikation på tværs af discipliner og målgrupper (fx værdikommunikation og CSR-strategi).


I "gamle dage" var det ofte nok bare at tegne et nyt logo og udvikle en design- og logomanual, som alle skulle følge. I dag er det en meget mere kompleks opgave at styre en virksomheds stemme på favorabel vis i markedet. Det kræver tæt dialog og dyb indsigt i virksomhedens position på markedet.


Med andre ord er det altafgørende at have en klar strategi og plan for virksomhedskommunikationen, så alle interessenter forstår virksomhedens værdier og alle individuelle behov adresseres.

Relevante cases

Creative ZOO har ageret sparringspartner for TRANSLYFT og været med gennem hele strategiprocessen og styret de forskellige faser.

Translyft

Sundmolehusene i Københavns Nordhavn har fået en visuel identitet, der matcher de værdier som byggeriet står for. Creative ZOO har udarbejdet den eksklusive og maritimt inspirerende identitet.

IPOSOL

I Aarhus Teaters sæsonprogram 2017/2018 gemmer sig konstant overraskelser, der udfordrer dig til at se alt på ny

Aarhus Teater program 2017/2018

Skal vi også hjælpe din virksomhed med at skabe resultater gennem strategisk forankrede kommunikationsløsninger bygget på indsigt? Kontakt os, så tager vi en uforpligtende snak om dine behov.

Morten Søholm er forunder, senior partner og advisor hos Creative ZOO.
Morten Søholm

Strategic Advisor, Senior Partner
Concept & strategy

+45 60 66 30 60
ms@czoo.dk