czoo

DNA Diagnostic
Når hurtige resultater tæller


Se mere

Nogle gange skal man handle hurtigt og gribe muligheden, når den er der. På ganske kort tid fik Creative ZOO hjulpet DNA Diagnostic med at lægge en strategi for, hvordan de skulle kommunikere et nyt produkt ud – en antigen-test for COVID-19 – og skabe sig en position i et nyt marked i en tid med stor usikkerhed.

DNA Diagnostic er et århusiansk biotekfirma, der siden 1992 har udviklet og produceret PCR-tests til laboratoriescreening af salmonella i eksempelvis mælk og kød. Da COVID-19 ramte verden, så firmaet muligheden for at bruge deres kompetencer og viden til at hjælpe og begyndte derfor at lave både en PCR-test og en antigen-test. PCR-testen er den type test, som vi kender fra det danske sundhedsvæsen, mens antigen-testen er en billigere og væsentligt hurtigere test, der kan give svar på 15 minutter.

Kunde
DNA Diagnostic
DNA Diagnostic har produceret testkits, der tester for COVID-19. De har både lavet PCF-tests og antigen-tests DNA Diagnostic har produceret testkits, der tester for COVID-19. De har både lavet PCF-tests og antigen-tests

opgave

Nyt produkt på nye markeder

DNA Diagnostic stod med et nyt produkt i et helt nyt marked – og med en ny og anden målgruppe. De kunne ikke benytte sig af deres eksisterende afsætningskanaler og kundekredse – så selvom produktet både var højaktuelt og yderst relevant, var der behov for at lægge en ny kommunikationsstrategi og opfinde en ny fortæling.

Løsning

Fra strategi til håndværk

Creative ZOO leverede både strategisk og taktisk rådgivning, og vi hjalp DNA Diagnostic med at definere og indkredse mulige målgrupper, samt udvikle rigtige og letforståelige budskaber, som talte til både hjerte og hjerne. Allerede fra første møde udviklede vi en strategi og en kommunikationsplan, der efterfølgende tjente som fundamentet for en videre, løbende dialog mellem DNA Diagnostics ledelsesteam og os hos Creative ZOO. Dette udmøntede sig i en landingpage, et produktark, PR-materiale, salgspræsentation og en explainervideo.

Creative ZOO har produceret en explainervideo for DNA Diagnostics PCR-test og antigen-test, der tester for COVID-19 Creative ZOO har produceret en explainervideo for DNA Diagnostics PCR-test og antigen-test, der tester for COVID-19

Resultat

Øget opmærksomhed og salg

DNA Diagnostic fik på rekordtid øget både opmærksomheden omkring virksomheden og salget af deres produkter. Dette medvirkede blandt andet til, at de i dag leverer COVID-tests til globale fødevarevirksomheder, kulturinstitutioner, testcentre og flere andre virksomheder – både i Danmark og i udlandet. Firmaet fik kort sagt hurtigt en stemme på et ellers nyt marked. Dette skyldtes ikke mindst en løbende, effektiv dialog mellem DNA Diagnostic og Creative ZOO, hvor fleksibilitet og omstillingsparathed var med til at sørge for, at der blev handlet hurtigt – men også effektivt.

I forbindelse med deres antigen-test for COVID-19 har Creative ZOO lave en brochure, der viser, hvordan testen fungerer I forbindelse med deres antigen-test for COVID-19 har Creative ZOO lave en brochure, der viser, hvordan testen fungerer

Holdet bag

Charlotte Kousgaard er Senior Designer og Editorial Lead hos Creative ZOO.
Charlotte Kousgaard

Senior Designer,
Editorial Lead

+45 28 25 64 72
ck@czoo.dk

Martin Klein er senior designer hos Creative ZOO
Martin Klein

Senior Designer
+45 60 77 09 61
mk@czoo.dk

Martin Rask Pedersen er Senior Copywriter, Creative Lead og partner hos Creative ZOO
Martin Rask Pedersen

Senior Copywriter,
Creative Lead, Partner
+45 52 100 503
mrp@czoo.dk

Morten Søholm er forunder, senior partner og advisor hos Creative ZOO.
Morten Søholm

Strategic Advisor, Senior Partner
Concept & strategy

+45 60 66 30 60
ms@czoo.dk

Signe Schmidt er senior projektleder hos Creative ZOO.
Signe Schmidt

Senior Project Manager
+45 61 77 02 32
ss@czoo.dk

Lignende projekter

Creative ZOO har udviklet et strategisk kampagneunivers omkring AURA Energi og deres pay-off 'Ganske enkelt'.

AURA Energi

Aalborg Universitet

Morten Søholm er forunder, senior partner og advisor hos Creative ZOO.
Morten Søholm

Strategic Advisor, Senior Partner
Concept & strategy

+45 60 66 30 60
ms@czoo.dk

Har du brug for en særegen indsats og branding af dit næste projekt? Så kontakt Morten for en uformel snak om, hvad Creative ZOO kan gøre for dig.